Calisthenics
90GündeDevr-iBody
Fiyatlar
Programlar
Beslenme
Hesaplamalar
Neredeyiz ?
Fiyatlar

Protein tozu zararlı mı ?




Bu Yazıyı Babana Okut Protein Tozu Zararlı Değil Aga :)


Protein tozları, hayvansal veya bitkisel kaynaklarından elde edilen konsantre protein formlarıdır.

Hayvansal Protein Tozları: Genellikle peynir altı suyu(whey) ve kazein adı verilen iki süt proteini yapılır ve en çok bilineni peynir altı suyu proteinidir. Peynir altı suyu protein tozu, üreticilerin spreyle kurutularak bir toz haline getirdiği peynir yapımının sıvı bir yan ürünü olan peynir altı suyundan izole edilir.

Bitkisel Protein Tozları: Kahverengi pirinç, bezelye, soya ve kenevir gibi çeşitli bitki bazlı proteinlerden yapılabilir.

Protein Tozu Kullanılmalı mı?

Kas büyümesini desteklemek için egzersizlerden sonra genellikle protein tozu kullanıldığını duymuşsunuzdur. Kaslarınız, bir kuvvet antrenmanı egzersizi sonrası kas dokusunu yeniden inşa etmek için yeterli proteine ihtiyaç duyar. Günlük protein ihtiyacınızı sadece gıda yoluyla karşılamakta zorlanıyorsanız (örneğin, fazla miktarda yiyecek yemiyorsanız veya vegan bir diyet uyguluyorsanız) kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, gıda yoluyla yeterli protein alıyorsanız, protein tozu almanın çok fazla faydasını görmeniz olası değildir.

Bilimsel araştırmalar, vücudun belli bir protein alımına kadar kas yapımını tetiklediğini ancak belli seviyeden sonra ekstra protein almanın hiçbir faydası olmadığı göstermektedir.

Protein Tozları Güvenli mi?

Basitçe söylemek gerekirse, protein tozları zararlı değildir. Birçok insanın günlük protein ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olan uygun bir protein kaynağıdır. Tabii ki, bir protein tozunda belirli bir protein türüne veya diğer bileşenlere alerjiniz varsa, alerjik reaksiyona neden olur. Bu durumda, bu tür protein tozlarından kaçınmalısınız. Protein tozlarının popülaritesi nedeniyle, birçok çalışma güvenliğini ve etkinliğini araştırmıştır. Güvenli olduğunu ve miktara bağımlı olarak kemik, karaciğer veya böbrek sağlığı için risk oluşturmadığı sonucuna varılmıştır.

Fazla miktarda protein tozu tüketimi sindirim problemlerine sebep olabilir.




Hangi Protein Tozunu Seçmeliyim ?


Unutmayın, protein tozlarının amacı besinlerle karşılanamayan protein ihtiyacını yerine koymaktır. Besinlerin yerine bir alternatif olarak kullanılmamalıdır.

Çünkü besinler sadece kalori veya protein değil içeriğindeki vitaminler mineraller ve birçok sağlığa yararlı bileşenlerle alternatifi olmayan seçenektir. Bol miktarda protein bakımından zengin yiyecekleri içeren dengeli bir diyet tüketmek için çabalayın. Yağsız etler, kümes hayvanları, yumurta, fasulye, mercimek, tofu gibi besinler bu konuda bize çokça yardımcı olacaktır. Kısacası proteininizin çoğunu minimal işlenmiş gıdalardan almak ve protein tozunu yalnızca eksik kalan protein ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmak en iyi yöntemdir.

Hangi Protein Tozunu Seçelim?

Güvenilir markalardan protein tozu seçmeye çalışın. Örneğin Weider, Optimum, Proteinocean markalarına bakabilirsiniz. Laktoz intoleransı varsa veya laktozlara karşı bir şekilde hassassanız, süt bazlı protein tozu mide rahatsızlığına, şişkinliğe ve gaza yol açabilir. Bunun yerine, bitki bazlı bir protein tozu tercih edin veya diğer süt proteini tozlarından laktoz bakımından çok daha düşük olan peynir altı suyu proteini izolesini deneyin. Bitki bazlı protein tozu kullanmak istiyorsanız, potansiyel gıda alerjenlerini veya hassasiyetlerini belirlemek için bileşen etiketini dikkatlice okuyun. Örneğin, soya ve glüten bitki bazlı protein tozlarında bulunan yaygın alerjenlerdir. Ayrıca, irritabl bağırsak sendromu olanlar veya FODMAP’lara duyarlı olanlar (fermente edilebilir oligo,di-ve monosakkaritler ve polioller) bezelye protein tozundan veya ilave şeker alkolleri içeren tozlardan şişkinlik ve kramp yaşayabilirler. Deneme yanılma sizin için en iyi protein tozlarını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Minik Bir Hatırlatma!

Fazla protein tüketimi ile;

Böbrek ve karaciğerde yükü artar. Vücut elektrolit ve sıvı dengesi bozulur. Yağ ve kalori tüketimi de artar ve vücut yağ oranı artar. Fazla protein yağa dönüşerek depolanır.

Vicdan Rahatlatıldı

18 yaşımdan 27 yaşıma kadar Fitness, Crossfit, Vücut geliştirme, Cimnastik, Futbol, Yüzme, Tenis, Atletizm in bazı branşları gibi bir çok alanda ikame ettim. 27 yaşımdan bu yana sürdürülebilir, bütüncül sağlıklı yaşama odaklı ilerliyorum. Şimdi 37 yaşımdayım. Fitcifitolur bir aktarımdır, Yaşam tarzıdır, Deneyimdir, daima güncellenen bir yoldur, Sağlıklı yaşam kültürüdür. Bu felsefeyi benimseyen herkes Fitcifitolur’dur.

90GündeDevr-iBody insan Kaynakları Biz Kimiz Bize Ulaş Kişisel Verilerin Korunması

Bizi Takip Edin

© Tüm Hakları YouPerson & Fitcifitolur Firmasına Saklıdır - Gizlilik Politikası
WhatSapp Destek WhatSapp Destek
Firmawebsite

KAPAT
X